Veel gestelde vragen

U kunt klikken op het thema van uw vraag voor meer informatie.

Algemene Informatie

Waar kan de Nationale Tijdschriftenbon worden ingewisseld?

De Nationale Tijdschriftenbon kan alleen worden ingewisseld op www.nationaletijdschriftenbon.nl. Klik hier om in te wisselen.

Hoe lang is de Nationale Tijdschriftenbon geldig?

De Nationale Tijdschriftenbon is twee jaar geldig vanaf moment van aankoop. Dit geldt voor alle bestellingen die u plaatst op deze website, zowel per post als direct printen of wanneer u de Nationale Tijdschriftenbon in de winkel koopt.
Wanneer u de Nationale Tijdschriftenbon op andere wijze verkrijgt, bestaan er uitzonderingsgevallen. De uiterste geldigheidsdatum staat dan expliciet op de giftcard of begeleidende brief vermeld.

Mijn tijdschriftenbon is verlopen, kan ik deze verlengen?

Wij hanteren een coulanceregeling van 6 maanden na de dag dat uw tijdschriftenbon is verlopen. Valt u binnen deze 6 maanden? Wij adviseren u om uw 19 cijferige kaartnummer, naam en emailadres naar ons te verzenden samen met een foto van de voor en achterkant van de pas via klantenservicentb@sanoma.com o.v.v. coulanceregeling. U ontvangt dan, mits u binnen de gestelde termijn valt, een nieuwe digitale tijdschriftenbon code die nog 3 maanden geldig zal zijn. Nationale Tijdschriftenbon is genoodzaakt hiervoor administratiekosten in rekening te brengen. Deze kosten a € 5,- worden in mindering gebracht op het originele bedrag van de tijdschriftenbon. Deze regeling geldt niet voor een nationale tijdschriftenbon select.

Wanneer heb ik de Nationale Tijdschriftenbon in huis?

U kunt op twee manieren de Nationale Tijdschriftenbon ontvangen.
1. Per mail; als u voor de optie direct printen kiest, ontvangt u de Nationale Tijdschriftenbon per mail en kunt u deze direct cadeau geven.
2. Per post; bestelt u voor 15.00 uur dan wordt de bestelling nog dezelfde dag verzonden en heeft u de bon de volgende dag in huis. Met uitzondering van het weekend en feestdagen. Bestellingen na vrijdag 15.00 uur worden op maandag verwerkt.
Binnen twee werkdagen heeft u de Tijdschriftenbon in huis.

Klik hier om uw Nationale Tijdschriftenbon direct online te bestellen.

Kan ik de Nationale Tijdschriftenbon retourneren?

Op de Nationale Tijdschriftenbon is het herroepingsrecht van toepassing.
Zie voor meer informatie de algemene voorwaarden algemene voorwaarden.

Ik heb een vraag of klacht

Bij vragen of klachten kunt u contact opnemen met de klantenservice van Sanoma Media Netherlands B.V.. Sanoma Media Netherlands B.V. streeft ernaar om vragen of klachten uiterlijk binnen 10 werkdagen te behandelen. Wanneer er geen oplossing wordt bereikt, kunt u voor de buitengerechtelijke bemiddeling bij een geschil gebruik maken van het ODR platform (Online Dispute Resolution) van de Europese Commissie via http://ec.europa.eu/consumers/odr

Meer over de Nationale Tijdschriftenbon
Wat is de Nationale Tijdschriftenbon precies?

De Nationale Tijdschriftenbon is het cadeau voor een abonnement op een tijdschrift of dagblad naar keuze. De ontvanger van de giftcard Nationale Tijdschriftenbon kan kiezen uit ruim 150 tijdschriften. Alle abonnementen lopen automatisch af.
Klik hier om uw Nationale Tijdschriftenbon direct online te bestellen.
Klik hier om uw Nationale Tijdschriften in te wisselen.

In welke waarden is de Nationale Tijdschriftenbon verkrijgbaar?

De Tijdschriftenbon is verkrijgbaar in alle waarden tussen de € 10,- en € 150,- en de waarde is door uzelf te bepalen/in te vullen.
Klik hier om uw Tijdschriftenbon direct online te bestellen.

Welke abonnementen kun je met de Nationale Tijdschriftenbon bestellen?

Er kan worden gekozen uit ruim 150 tijdschriften. hier voor het actuele overzicht.

Cadeau geven

Betaal ik alleen voor de gekozen waarde van de Tijdschriftenbon(en) of komen er nog extra kosten bij?

Bestelt u voor € 20,- of meer, dan krijgt u uw bestelling gratis thuisbezorgd.
Bestelt u één of meer Tijdschriften bonnen met een totaalbedrag kleiner dan € 20, dan betaalt u € 1,95 verzendkosten.
Bovenstaande geldt niet voor bestellingen met bezorgwijze “direct printen” of “e-card”.

Hoe kan ik de Tijdschriftenbon cadeau geven?

Er zijn verschillende manieren waarop de Tijdschriftenbon bezorgd kan worden.
* Per post – u kunt de Tijdschriftenbon naar u eigen adres of naar de ontvanger laten verzenden. U kiest zelf de verzenddatum, cadeauverpakking (voor uitvoering en kosten, zie bestelformulier) en u kunt gratis een persoonlijke boodschap toevoegen.
* Per mail – u kunt de Tijdschriftenbon zelf printen en direct cadeau geven. Handig als u op het cadeau gelijk wilt kunnen geven.
* Per e-mail – u kunt de Tijdschriftenbon ook per e-mail cadeau geven. De cadeaubon (e-card) wordt direct naar de ontvanger gestuurd en u kunt een persoonlijke boodschap toevoegen. Klik hier om uw Tijdschriftenbon direct online te bestellen.

Hoe snel wordt de Tijdschriftenbon geleverd?

1. Direct per mail; als u voor de optie Direct printen kiest, ontvangt u de Tijdschriftenbon per mail en kunt u deze direct cadeau geven.
2. Volgende post bezorgdag; bestelt u voor 15 uur dan wordt de Tijdschriftenbon de volgende bezorgdag (dinsdag t/m zaterdag) van PostNL bezorgd. Bestellingen na 15 uur geplaatst worden, ontvangt u binnen 2 werkdagen. Bestellingen na vrijdag 15.00 uur worden dinsdag bezorgd.
Klik hier om uw Tijdschriftenbon direct online te bestellen.

Hoe kan ik de Tijdschriftenbon betalen?

U kunt uw bestelling van de Nationale Tijdschriftenbon direct per iDeal betalen. Als zakelijke klant kunt u ook kiezen voor ‘overschrijving’. U ontvangt een factuur per mail en de bestelling wordt na betaling verwerkt.

Kan de Tijdschriftenbon als cadeau worden verpakt?

Tijdschriftenbonnen per post ontvangt u altijd in een gratis cadeauverpakking. Daarnaast kunt u met bijbetaling kiezen voor een cadeaubox neutraal of met tekst ‘gefeliciteerd’ of ‘bedankt’ en kunt u nog een persoonlijk boodschap aan het cadeau toevoegen. Tijdschriftenbonnen per mail ontvangt u met een door u te printen cadeauverpakking.
Klik hier om uw Tijdschriftenbon direct online te bestellen.

Hoe kan ik een persoonlijke boodschap toevoegen?

Als u kiest voor een ander afleveradres, kunt u een persoonlijke boodschap toevoegen.
Klik hier om uw Tijdschriftenbon direct online te bestellen.

Ik probeer een Tijdschriftenbon te bestellen, maar het gaat niet goed. Wat nu?

Controleer of uw gegevens correct zijn ingevuld. Kloppen uw gegevens en kunt u nog steeds niet achterhalen waarom de bestelling niet afgerond kan worden? Neem dan contact op van met onze klantenservice via 088-5500198 (ma-vrij 9-17 uur)

Ik heb een Tijdschriftenbon besteld, maar niet ontvangen. Wat nu?

Controleer of uw gegevens correct zijn ingevuld. Kloppen uw gegevens en kunt u nog steeds niet achterhalen waarom de bestelling niet afgerond kan worden? Neem dan contact op van met onze klantenservice via 088-5500198 (ma-vrij 9-17 uur)

Abonnement Afgesloten

Ik heb een nummer van mijn abonnement niet ontvangen, wat nu?

Is de uiterste leverdatum in uw bevestiging verstreken en heeft u het eerste exemplaar van uw tijdschrift nog niet ontvangen? Neem contact op met de medewerkers van de Nationale Tijdschriftenbon via 088-5500198 of  klantenserviceNTB@sanoma.com.
Heeft u wel het eerste exemplaar ontvangen maar niet het vervolgnummer? Neem contact op met de uitgever van het door u gekozen dagblad of tijdschrift. Houdt u er rekening mee dat het tijdschriftabonnement automatisch afloopt.
Selecteer uw dagblad/tijdschrift voor de contactgegevens.

Hoe kan ik een adreswijziging doorgeven?

Heeft u nog geen nummer ontvangen en wilt u een adreswijziging doorgeven? Neem dan eerst contact op met de medewerkers van de Nationale Tijdschriftenbon via 088-5500198 of klantenserviceNTB@sanoma.com.
Is het abonnement al verwerkt bij de uitgever en heeft u nummers ontvangen? Dan kunt u de adreswijziging rechtstreeks bij de uitgever van uw dagblad of tijdschrift doorgeven.
Om welk tijdschrift/dagblad gaat het?

Wanneer wordt mijn abonnement bezorgd?

Het eerste nummer van een abonnement op een dagblad wordt binnen 2 weken bezorgd. De levertijd van een weekblad bedraagt 3 tot 6 weken of van een maandblad 4 tot 8 weken. De exacte leverdatum wordt door de uitgever doorgegeven. Het abonnement op een specifieke datum in laten gaan is niet mogelijk.

Kan ik mijn abonnement in het buitenland laten bezorgen?

Helaas is het niet mogelijk tijdschriften in het buitenland te laten bezorgen.

Hoe en wanneer moet ik mijn abonnement opzeggen?

Een abonnement besteld met de Tijdschriftenbon hoeft u nooit op te zeggen. Alle abonnementen die aangeboden worden op deze website lopen automatisch af. Zo komt u nooit voor een vervelende verrassing te staan.

Kan ik een tijdschrift/dagblad van mijn abonnement retourneren?

Op tijdschriften en dagbladen is het herroepingsrecht van toepassing.
Zie voor meer informatie de algemene voorwaarden algemene voorwaarden.

Inwisselen

Waar vind ik mijn persoonlijke code?

Heeft u de Nationale Tijdschriftenbon als ‘pasje’ ontvangen, dan staat uw persoonlijke code op de achterzijde.
Heeft u de Nationale Tijdschriftenbon per mail ontvangen, dan staat uw persoonlijke code in de orderbevestiging en/of via de printlink in de orderbevestiging.

Ik kan de persoonlijke code op mijn Tijdschriftenbon niet lezen, wat nu?

Maak een foto of scan van beide zijden van uw pasje en mailt u deze naar klantenserviceNTB@sanoma.com dan ontvangt u van ons een nieuwe code.

Wat is de waarde van mijn Tijdschriftenbon?

Log in met uw persoonlijke code dan kunt u de waarde van uw Nationale Tijdschriftenbon zien. U hoeft dan niet direct een abonnement te bestellen. Bekijk hier de waarde van uw Tijdschriftenbon.
Heeft u een Nationale Tijdschriftenbon Select ontvangen? U ziet dan geen geldwaarde op de bon, maar u kunt kiezen uit een selectie abonnementen die vooraf zijn geselecteerd door de cadeaugever.

Hoe kan ik een Tijdschriftenbon inwisselen?

De Nationale Tijdschriftenbon is alleen in te wisselen via www.nationaletijdschriftenbon.nl. Rechtsboven op de site vindt u een blauwe balk met de vraag ‘Tijdschriftenbon gekregen?’. Voer daar uw persoonlijke code in, welke op de Tijdschriftenbon staat. Kies vervolgens het tijdschrift of de krant waarop u een abonnement wilt en klik op bestel. Het gekozen tijdschrift of krant is nu opgenomen in uw lectuurmand. Kies nog een abonnement of klik op bestellen in de lectuurmand. Volg de stappen op de website voor het invullen van uw gegevens. Na het bevestigen van uw bestelling komt u op de Bedanktpagina en ontvangt u een bevestigingsmail met hierin de verwachte leverdatum van uw gekozen abonnement.

Moet ik de Tijdschriftenbon in één keer besteden?

Nee, dat hoeft niet. U kunt de Tijdschriftenbon in delen besteden. U gebruikt hiervoor steeds dezelfde persoonlijke code. Uw restsaldo wordt zichtbaar na het invullen van de code. De restwaarde blijft geldig tot twee jaar naar uitgifte (tenzij anders aangegeven).

Meer over inwisselen
Mijn persoonlijke code wordt niet geaccepteerd, wat nu?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de code niet wordt geaccepteerd:
1. Via deze website kunt u alleen bonnen van de Nationale Tijdschriftenbon inwisselen. Controleer of u in het bezit bent van een Nationale Tijdschriftenbon.
2. De persoonlijke code van de Nationale Tijdschriftenbon bestaat uit 10 cijfers. Oudere (papieren)bonnen van de Nationale Tijdschriftenbon kunnen nog wel alleen uit hoofdletters en kleine letters bestaan. Zou u graag uw persoonlijke code willen controleren?
3. De Nationale Tijdschriftenbon is 2 jaar geldig na uitgifte (tenzij anders staat aangegeven). Controleer wanneer de bon is aangeschaft. Ook in de bijbehorende brief/mail kan er een beperkte geldigheidsduur aangegeven worden. De beperkte geldigheidsduur wordt altijd bepaald door de afnemer van de bon. In één van deze gevallen kan het zijn dat uw persoonlijke code is vervallen. Helaas kunnen wij deze niet opnieuw activeren omdat de expliciete geldigheidsdatum leidend is.
Kunt u niet het probleem achterhalen? Wij ontvangen dan graag uw persoonlijke code per mail. U wordt zo snel mogelijk geholpen. De mail kunt u versturen naar klantenserviceNTB@sanoma.com.

Kan ik meerdere Tijdschriftenbonnen tegelijk inwisselen?

Dat kan. Vul de persoonlijke codes één voor één in in het vlak rechtsboven op uw scherm. De persoonlijke codes komen vervolgens in het blauwe vlak links onder elkaar te staan.
Cadeaukaarten van € 5,- of minder kunnen helaas niet tegelijk worden ingewisseld.
Indien u een Tijdschriftenbon Select heeft ontvangen is het assortiment tijdschriften waaruit u kunt kiezen aangepast. Een Tijdschriftenbon Select kan daarom niet gecombineerd worden met andere Tijdschriftenbonnen.

Kan ik met één Tijdschriftenbon meerdere abonnementen afsluiten?

Dat kan. Na het bestellen van uw eerste abonnement, kunt u de procedure herhalen voor een tweede abonnement. Direct of op een later moment. Uw persoonlijke code met restwaarde blijft tot twee jaar na aankoop actief.

Kan ik een abonnement uitkiezen dat duurder is dan de waarde van de Tijdschriftenbon?

a dat kan. De waarde van de Tijdschriftenbon wordt dan in mindering gebracht op de prijs van het abonnement. Het resterend bedrag kunt u bijbetalen door middel van een betaling via iDeal.

Kan ik mijn Tijdschriftenbon voor contant geld inwisselen?

Nee, de Tijdschriftenbon kan uitsluitend worden ingewisseld voor een abonnement op een tijdschrift via deze website.

Kan ik mijn Tijdschriftenbon in een kiosk inwisselen?

Nee, dit is niet mogelijk. U kunt uw Tijdschriftenbon alleen op deze website inwisselen.
Klik hier om direct een abonnement uit te zoeken.

Ik krijg een melding over dat mijn Tijdschriftenbonnen niet gecombineerd kunnen worden. Wat nu?

Tijdschriftenbonnen met een oorspronkelijke waarde van € 5 of minder zijn alleen in te zetten als eenmalige korting op de abonnementsprijs en kunnen niet gecombineerd worden met andere Tijdschriftenbonnen (van welke waarde dan ook).
Ook de Nationale Tijdschriftenbon Select is niet de combineren met andere bonnen. De abonnementen op deze bon zijn vooraf geselecteerd door de afnemer.

Waar kan ik met mijn klacht of opmerking terecht?
Is uw klacht na het lezen van de veel gestelde vragen niet verholpen? Neem contact op met onze klantenservice via onderstaand formulier. U ontvangt binnen 1 week een reactie.

*
*
*
*
*
*